Poliranje autapoliranje auta Zagreb

Poliranje auta – postupak

Nečistoće na površini kao što su industrijska prašina i smola sa drveta možete otkriti prelaženjem vrhovima prstiju po površini nakon što ste oprali vozilo. Takve nečistoće nećete moći ukloniti klasičnim pranjem, već će ipak trebati malo dodatnog truda, a svaku “zrnatost” koju ste osjetili na laku Vašeg vozila možete ukloniti jedino poliranjem. Postupak poliranja je: 

  • Pranje automobila
  • Čišćenje laka glinom
  • Poliranje grubom, srednjom ili finom pastom
  • Ponovno pranje kako bi se uklonila sva nečistoća
  • Nanošenje voska ili keramičkih zaštitnih premaza

Svi materijali koji se koriste su profesionalni proizvodi proizvođača MEGUIARS koji jamče vrhunsku kvalitetu i dugotrajnost!

Obnavljajuće poliranje vozila (ili kako se često naziva „abrazivno poliranje“) – jedna je od komponenti profesionalnog kozmetičkog održavanja auta, koje mu pruža savršen izgled.

Aktivna upotreba automobila povezana je sa stalnim negativnim utjecajem okoliša. Kiša, prljavština, prašina, smola sa drveća, ptići izmet, kamenčići sa cesti i drugi mehanički utjecaji mogu uništiti boju vašeg automobila. Primjena agresivnih alkalnih sredstava za čišćenje (već u prvom kontaktu sa vašim vozilom) uništava lak na njemu, a upotreba neprikladnih i starih, već korištenih krpa, djeluje na lak vašeg vozila kao brusni papir. Nakon takvog čišćenja vaš automobil zahtijeva nužno poliranje ogrebotina, a to možete obaviti samo u središtu profesionalnog car detailinga.

Abrazivno poliranje vozila

Abrazivno poliranje vozila, zahtjevan je postupak i sastoji se od 4 koraka.

Korak 1. Priprema vozila za poliranje

Da bi vidjeli koliko su duboka oštećenja na boji, vozilo treba oprati na ispravan način, što podrazumijeva dvofazno pranje. Nakon pranja, treba zaštiti plastične dijelove karoserije, a pomoću profesionalne rasvjete svaka ogrebotina mora biti vidljiva, kako ju ne bi propustili ispraviti. Posebnim sredstvima treba ukloniti oksidirani sloj, i sva tvrdokorna onečišćenja koja su se ulovila za vaše vozilo, kao što su bitumen, smola i ostalo.

Korak 2. Abrazivno poliranje auta ili obnova

Uklanjanje raznih ogrebotina, zamućenja, oksidacije i oštećenja laka, koja nastaju kao posljedica izlaganja suncu, ptičjem izmetu, smolama i mehaničkim uzrocima. Abrazivno poliranje se vrši uz pomoć profesionalne opreme i alata te vrhunskih pasti za poliranje.

Korak 3. Antihologramno poliranje auta

Ovaj korak jedan je od najvažnijih. Ova faza poliranja, dovodi lak vašeg automobila do vrhunskog sjaja, te se uklanjaju mikro ogrebotine (hologram) , veličine 1-3 mikrona. U ovom koraku antihologramnog poliranja vozilo dobiva maksimalan sjaj.

Korak 4. Završna faza

Lak poliranog vozila, vrlo je osjetljiv i može lako i brzo izgubiti postignuti efekt zbog bilo kojeg mehaničkog, kemijskog utjecaja ili izloženosti suncu. Kako bi sačuvali efekt postignut poliranjem, preporučujemo nanošenje zaštitnog nano premaza.

Koliko traje poliranje auta?

Proces abrazivnog poliranja traje od par sati pa do nekoliko dana (ovisno o stanju vašeg automobila). Kvalitetno i sigurno poliranje je prava umjetnost i uči se dugi niz godina. Uostalom, debljina laka na modernim automobilima vrlo je tanka, te se nestručnim pristupom lako uništi. Takav odgovoran i osjetljiv posao možete povjeriti samo pravim majstorima koji ne samo da znaju koju brzinu okretaja alata moraju primijeniti za svaki pojedini dio vozila, već i osjećaju koliki pritisak smiju primijeniti, kao i koje sredstvo za poliranje smiju koristiti ovisno o vrsti boje ili dijela vozila na kojem se radi. Abrazivno poliranje je vrlo zahtjevan i odgovoran posao koji ne može biti jeftin. Stoga, nemojte samostalno eksperimentirati sa poliranjem, već povjerite svoj automobil u naše stručne ruke!

Želite profesionalno poliranje auta?

Više o našoj usluzi poliranja automobila i drugih vozila saznajte ovdje: poliranje auta Zagreb.